Σε εξέλιξη βρίσκεται το εντατικό πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων της Ανιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας ζωής και Ελεύθερων Χώρων. Μέχρι στιγμής έχουν φυτευτεί περισσότερα από >>>

3.000 δέντρα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και μέχρι το τέλος του μήνα και με την ολοκλήρωση των εργασιών η πόλη θα μετρά περισσότερα από 4.000 νέα δέντρα.

Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι εργασίες κλαδέματος, κατασκευής νέων δενδροδόχων, συντήρησης πράσινων χώρων και τοποθέτησης χλοοτάπητα.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στην Θεσσαλονίκη όχι μόνο πράσινους χώρους με τη φύτευση χλοοτάπητα και θάμνων αλλά και δέντρα αρκετά ανεπτυγμένα τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρόσθεσε πως «σε πείσμα των καιρών που ζούμε, όπου επικρατεί η απαισιοδοξία και η στασιμότητα, επιλέγουμε να αλλάξουμε την πόλη προς το καλύτερο, αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα μέσα που διαθέτουμε». Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι με τον ερχομό του 2012 και με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει η ανάπλαση εκατό πάρκων στις γειτονιές της πόλης.