Το υγρό στοιχείο... σάρωσε στα βραβεία του ΠΣΑΤ καθώς ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά και η εθνική ομάδα πόλο γυναικών ήταν οι νικητές στα ετήσια βραβεία που απονέμονται στους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας. Μοναδική «παραφωνία» η επικράτηση του Φερνάντο Σάντος στην κατηγορία του κορυφαίου προπονητή, ο οποίος δεν ήταν καθόλου... έξω από τα νερά του και αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους Έλληνες σε άπταιστα ελληνικά.>>> Ο Σπύρος Γιαννιώτης - ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής - αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής, επικρατώντας με 1,769 βαθμούς του αρχηγού της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη (1,044 βαθμοί) και του Δημήτρη Χονδροκούκη (569 βαθμοί).
Στις γυναίκες η Μαριάννα Λυμπερτά νίκησε την κορυφαία πολίστρια στον κόσμο και στην Ευρώπη το 2011, Αλεξάνδρα Ασημάκη με 1,230 έναντι 1,121 βαθμών. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν τρίτη στη ψηφοφορία με 602 βαθμούς.
Η εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο, που κατέκτησε στη Σαγκάη τον τίτλο της Παγκόσμιας πρωταθλήτροας, κυριάρχησε με 1,830 βαθμούς. Ακολούθησαν με 1,121 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και με 602 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Καλύτερος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο αθλητής του στίβου, Παναγιώτης Σταθελάκος. Ο Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου επικράτησε του κολυμβητή Χρήστου Ταμπαξή και Γρηγόρη Πολυχρονίδη (Boccia).
Στις γυναίκες πρώτευσε η πρωταθλήτρια στίβου, Μαρία Σταματουλά μπροστά από τη συναθλήτρια της, Κατερίνα Ελατίφ και τη Μαριάννα Κορδαλή (Boccia).
Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Φερνάντο Σάντος που με 1,411 βαθμούς επικράτησε του Ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Γιώργου Μορφέση (1,1016) και του προπονητή του Γιαννιώτη, Νίκού Γέμελου (615).
Οι υπόλοιπες τιμητικές βραβεύσεις
Για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκαν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Παπανικολάου, οι οποίοι κρέμασαν μέσα στο 2011 τα παπούτσια τους.
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης μπορεί να έχασε τον τίτλο του καλύτερου αθλητή, ωστόσο ανέβηκε στο βάθρο με τον πατέρα και προπονητή του, Κυριάκο και τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΤ με το «έπαθλο κοινωνικής προσφοράς».
Με το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» τιμήθηκαν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Στέφανος Καπίνο.
Οι πρώτοι Έλληνες στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Σοφία Ρήγα τιμήθηκαν για την πρωτιά τους.
Ο Ευγένιος Γκέραρντ τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) τιμήθηκαν για τηνπροσφοράτους στον ελληνικό αθλητισμό.
Το έπαθλο του «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκε στην ιστιοπλόο Αθανασία Φακίδη, στους τενίστες Μαρία Σάκκαρη και Μάρκο Καλοβελώνη και την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη, Μαρία Πρεβολαράκη.
Τέλος, ειδικό βραβείο δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την πορεία στο Champions League και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.