Σε ποινή φυλάκισης από 20 έως 30 μήνες, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης τα 17 άτομα, που συνελήφθησαν κατηγορούμενα για την προ ημερών επίθεση εναντίον του >>>

διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου, κατά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Α.Ε. Ποντίων με τη Σκόντα Ξάνθης, στο εθνικό στάδιο της Κατερίνης.

Οι 17 κατηγορούμενοι, που όπως διαπιστώθηκε ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και πριν από την εισβολή τους στο γήπεδο είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας τους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κόντρα στον τοπικό Αγροτικό Αστέρα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Ύστερα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, αναγνωρίζοντας σε κάποιους εξ αυτών τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επίσης, τους απαγόρευσε για ένα 6μηνο να παρακολουθούν παιχνίδια των άμεσα εμπλεκόμενων ομάδων και του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η σύλληψή τους έγινε ύστερα από αστυνομική καταδίωξη σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ ένας ακόμη συλληφθείς-ανήλικος- παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.