Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το μπαλάκι που πέταξε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς το Δήμο Βέροιας, αναφορικά με το θέμα της κατασκευής της Mονάδας Eπεξεργασίας Aπορριμμάτων - Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) Ημαθίας.>>>
Ήταν η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (έπειτα από αναβολή) για την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ΟΤΑ Νομού Ημαθίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παρά την τοποθέτηση όμως του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδη υπέρ της υπογραφής της σύμβασης, τελικά η παρέμβαση του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί το θέμα και να αποφασίσει ο Δήμος Βέροιας να υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του προβληματικού έργου. 
Ερωτήματα γεννώνται γιατί το ζήτημα έφτασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την πρόφαση από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχη ότι ο Δήμος Βέροιας δεν έχει την διαχειριστική επάρκεια όταν η ίδια η Διοίκηση, δια στόματος αναπληρωτή Περιφερειάρχη, αποφάνθηκε ότι ο Δήμος έχει διαχειριστική επάρκεια και τελικά εκείνος θα είναι που θα πάρει τις όποιες αποφάσεις. Ένα φλέγον ζήτημα για την περιοχή της Ημαθίας δε συζητιέται ανάμεσα στους επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας και άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος; Πρόκειται για μια λαϊκίστικη αναδίπλωση ή υπόγεια μεθόδευση των συμφερόντων; 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, επισήμανε στην τοποθέτησή του για πολλοστή φορά το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί γύρω από το συγκεκριμένο έργο, που απειλεί να υποθηκεύσει το μέλλον των πολιτών όλης της Ημαθίας, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής. 
«Μετά από τόσα χρόνια και παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων, ορισμένοι επιμένουν να προωθούν το συγκεκριμένο έργο, γνωρίζοντας τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει. Και άλλοι κλείνουν τα μάτια μπροστά στους σοβαρότατους κινδύνους από τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στην ακατάλληλη περιοχή που επέλεξαν, κλείνουν τα μάτια απέναντι στις λύσεις που τους έχουν προταθεί. Φαίνεται ξεκάθαρα μια σκοτεινή συνδιαλλαγή των κυβερνήσεων με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, η οποία δικαιολογεί την άποψη μας ότι στη διαχείριση των απορριμμάτων επιλέγεται εκείνη η μέθοδος που στοχεύει στη κερδοσκοπία σε βάρος του περιβάλλοντος, της φυσιογνωμίας και της ευημερίας της περιοχής», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. 
Επισήμανε μάλιστα ότι εκτός των κινδύνων για την υγεία και το περιβάλλον, «αν επικυρωθεί αυτή η σύμβαση θα κοστίσει στα επόμενα 25 χρόνια στους κατοίκους της Ημαθίας 120 εκατομμύρια ευρώ»!