Από το 1951 έως και σήμερα, η άφιξη του Beaujolais nouveau παραμένει μία από τις διασημότερες γαλλικές παραδόσεις. "Le Beaujolais nouveau est arrivé !" (Το νέο Μποζολέ έφτασε!), αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, την ημέρα που γιορτάζεται ανά τον κόσμο η έλευση της νέας σοδειάς αυτού του >>>
φημισμένου κρασιού που παρά τα πενήντα του χρόνια, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θαυμαστών του !
Με αφορμή την άφιξη του Beaujolais nouveau 2011, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας ζωής και Ελευθέρων χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώνουν μια εορταστική εκδήλωση και προσκαλούν τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο στο άνοιγμα του πρώτου μπουκαλιού της νέας σοδειάς, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ώρα 20.30, στην γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α).
Την εκδήλωση στηρίζουν οι Σύλλογοι « Φίλοι του Πρασίνου », «Rοtaract», και « Tοwer », στόχος των οποίων είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα φυτευτεί με ευθύνη των “Φίλων του πρασίνου” το “Αλσύλλιο της Γαλλίας” σε έκταση που θα διατεθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και οι τρεις σύλλογοι θα παρουσιάσουν τις κύριες δράσεις τους και τα περιβαλλοντικά σχέδια για το μέλλον. 
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη νέα σοδειά του Beaujolais nouveau 2011 στηρίζοντας με τη συμμετοχή του τους συλλόγους και τις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ως ελάχιστη συμμετοχή έχει οριστεί το ποσό των 5 ευρώ.
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νίκαιας, στη Νότια Γαλλία, κύριος Philippe Soussi, θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή. Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, Θεσσαλονίκης και Νίκαιας, πραγματοποιήθηκε το 1992.