Ανάμεσα στις σημαντικές ταινίες της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ με την οποία θα ανοίξει η τελετή έναρξης την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και η πολυ-αναμενόμενη "The Descendants-Οι Απόγονοι" του δικού μας Alexander Pane με πρωταγωνιστή τον George Clooney.
Η ανεξάρτητη ταινία αμερικάνικης παραγωγής διαδραματίζεται στην Χαβάη της Αμερικής. Ο Clooney υποδύεται έναν μεσίτη μετά από ένα ατύχημα που έχει η γυναίκα του, αναλαμβάνει ξανά τον ρόλο του γονιού που είχε αποκλειστικά η σύζυγος του και προσπαθεί να πλησιάσει τις δύο κόρες του οι οποίες πλέον βρίσκονται στην δική του επίβλεψη. Επστρέφοντας στην ουσία στο σπίτι, θα συνειδητοποιήσει πόσο απών ήταν και πόσα λίγα πράγματα γνωρίζει για την οικογένεια του.
Η διαφορά των γενιών, η δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και γονιού, αλλά και η διαχείριση ενός ατυχήματος που διαταράσσει τις οικογενειακές ισορροπίες, περιγράφονται με τρόπο τρυφερό και χιουμοριστικό με τον γνωστό ρεαλιστικό τρόπου του Pane, που απολαύσαμε όλοι στο Sideways του 2004 και που τον καθιέρωσε.
Ο Clooney είναι σε φόρμα και ξεδιπλώνει το κωμικό αλλά και τραγικό του υποκριτικό ταλέντο ως ένας απόμακρος, αυστηρός αλλά κατά βάθος ευαίσθητος πατέρας, που προσπαθεί να κατανοήσει τις δύο κόρες του αλλά και συνάμα την γυναικεία φύση. Μπόνους οι Beau Bridges και Robert Foster ως ξεκαρδιστικοί συγγενείς της οικογένειας.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: