Την πόρτα στον gay τουρισμό ανοίγει η Θεσσαλονίκη. Η ραγδαία πτώση της κίνησης στον τομέα "τουρισμός", οδηγεί τους επιχειρηματίες του χώρου να έρθουν σε... επαφή με την παγκόσμια ομοφυλοφιλική κοινότητα και να την καλέσει να επισκεφτεί τη συμπρωτεύουσα, να περάσει καλά και στη συνέχεια να διαφημίσει την Ελλάδα. >>>
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία «homo evolution» πραγματοποίησε ημερίδα με κυρίαρχο θέμα «Ομοφυλόφιλος Τουρισμός & Επιχειρηματικότητα», στην οποία δήλωσαν "παρών" αρκετοί άνθρωποι του τουριστικής βιομηχανίας, που δραστηριοποιούνται στην συμπρωτεύουσα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε πως «αυτή η στροφή προς την παγκόσμια γκέι κοινότητα έχει ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν προσκαλέσαμε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τις γκέι κοινότητες της Γερμανίας και μας δόθηκε η ευκαιρία να βάλουμε τα πράγματα σε μια άλλη στρατηγική». 
Οπως εκτιμούν οι επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας, η ομοφυλοφιλική κοινότητα είναι ένα target group που έχει μεσαία και υψηλά εισοδήματα, ταξιδεύει πολύ και ξοδεύει αρκετά χρήματα. «Πρόκειται για ένα αξιόλογο πελατολόγιο μιας καλής οικονομικής επιφάνειας με σοβαρή οργάνωσηη, που θέλει να περάσει καλά. Δεν μας ενδιαφέρει ο σεξιστικός τουρισμός, μας ενδιαφέρουν όλοι οι πελάτες που έχουν καλές καταναλωτικές συνήθειες» τονίζει από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
«Ηδη αρκετές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη συνεργάζονται με αυτή την αγορά. Το θέμα είναι όλο αυτό το εγχείρημα να το προωθήσουμε πιο οργανωμένα σε ολόκληρη την Ευρώπη σε πρώτη φάση, αλλά και στην Αμερική» δήλωσε ο Νίκος Σαπουντζής, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης της Θεσσαλονίκης.
Στην ημερίδα μοιράζονταν και ένας... γκέι χάρτης της Θεσσαλονίκης, με σημειωμένους, σε αυτόν, τους... φίλα προσκείμενους τόπους της Θεσσαλονίκης, στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων, προσφορά γνωστής εταιρίας εσώρουχων. Το εξώφυλλό του ήταν ένας αρχαίος κούρος με... εσώρουχο, ενώ ο χάρτης περιτρυγιριζόταν από διαφημίσεις γνωστών γκέι μπαρ, γυμναστηρίων, αλλά και τηλεφωνικών ραντεβού για ομοφυλόφιλους συνοδούς! Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές.