Μια απόφαση δικαστή θέτει νέα δεδομένα στο κατά πόσο ο λογαριασμός... μας στο Facebook είναι προσωπικός και μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο από εμάς.
Πρόσφατα ένας δικαστής στο Κονέκτικατ των Η.Π.Α έδωσε εντολή σε ένα ζευγάρι που προσήλθε στο δικαστήριο για διαζύγιο να παραδώσει τους κωδικούς του Facebook αλλά και όποιου άλλου κοινωνικού δικτύου ήταν αυτοί χρήστες. Οι κωδικοί έπρεπε να παραδοθούν στους δύο δικηγόρους για να εξετασθούν οι λογαριασμοί για τυχόν «ατασθαλίες».
Ο δικαστής πήρε την απόφαση κατόπιν αιτήματος του συζύγου Stephen Gallion, ο οποίος ανακάλυψε «χρήσιμες» πληροφορίες για τη σύζυγο του σε κοινόχρηστο υπολογιστή και υποπτεύθηκε ότι θα υπάρχουν και άλλα «λαβράκια»...
Το ερώτημα είναι αν ο δικαστής γνωρίζει ότι ο κανόνας του Facebook είναι να μην δίνει ποτέ κανείς το password του! Όπως και να ΄χει, είναι μια πρωτότυπη απόφαση δικαστηρίου που θέτει νέα δεδομένα στις δικαστικές αποφάσεις για το αν τα στοιχεία και μηνύματα μας στο Fcebook μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αποδεικτικά μέσα.