Συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι τις 21 Νοεμβρίου για το Eργαστήρι Κεραμικής Ενηλίκων «Προσεγγίζοντας τον ισλαμικό πολιτισμό μέσω της κεραμικής τέχνης», που πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο στο πλαίσιο της έκθεσης «Θραύσματα και σπαράγματα από τη Φουστάτη». 
Στόχος του εργαστηρίου που υλοποιείται από την κεραμίστρια Στέλλα Νέδογλου, είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με την κεραμική και ισλαμική τέχνη. Βλέποντας τα εκθέματα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τεχνική της μπάλας, του φύλλου και της αφαίρεσης, να κατασκευάσουν πλακίδια, σφραγίδες, λυχνάρια και να χαράξουν ισλαμικά μοτίβα. Υπενθυμίζεται πως η έκθεση για τη Φουστάτη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου.
Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι οκτώ δίωρες συναντήσεις. Οι έξι πρώτες θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. ενώ οι δύο τελευταίες θα γίνουν στο εργαστήρι της κεραμίστριας Στέλλας Νέδογλου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη χάραξη σε γυαλί, κατά το πρότυπο των ισλαμικών κεραμικών του 12ου – 14ου αιώνα. Η πρώτη συνάντηση ορίζεται για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.
Κόστος συμμετοχής: 120 € 
Εμψύχωση: Στέλλα Νέδογλου, κεραμίστρια 
Πληροφορίες: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Τηλ. 2310 991615, ώρες 08.30-15.30).