«Είμαστε εργαζόμενοι ή τυχερό παιχνίδι; Έχουμε ρίξει ιδρώτα στο δρόμο μαζεύοντας σκουπίδια. Θέλουμε ισοτιμία», δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, χθες το απόγευμα, ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων Γιάννης Μπούλακας(φωτογραφία). >>>

 

Μάλιστα, ο κ. Μπούλακας επεσήμανε πως έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και μαζεύει σκουπίδια με το φαράσι.

Ανθρώπινη κραυγή περηφάνιας, από την συμβασιούχο Χριστίνα Κιζλάρη: «Νιώθουμε απαξιωμένοι. Ήρθαμε για να δουλέψουμε. Οι μισοί μαζεύουμε σκουπίδια με το φαράσι και οι άλλοι μισοί στεκόμαστε στη σκουπιδιάρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Δε θέλουμε να σας συγκινήσουμε, ούτε να μας λυπηθείτε, ούτε να μας  χειροκροτήσετε. Θα χειροκροτήσουμε τους εαυτούς μας, όταν δικαιωθούμε», κατέληξε.

Η παρέμβαση των εργαζομένων έγινε για το θέμα της παρέκτασης (του δικαιώματος, δηλαδή, να εξετάζονται οι αγωγές τους από δικαστήρια εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς έχει αποδειχτεί ότι δικαστήρια της Αθήνας τους δικαιώνουν). Τελικά, απόφαση δεν υπήρξε, καθώς η συνεδρίαση διακόπηκε μπροστά στην επιμονή της διοίκησης του δήμου να κλείσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση (τη Δευτέρα), αλλά και των εργαζομένων να λυθεί το θέμα εκείνη τη στιγμή.