Λίγο έλειψε να αρθεί η ασυλία του βουλευτή Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρ. Μαρκογιαννάκη. Η άρση απορρίφθηκε έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, όμως τα… κουκιά λίγο έλειψε >>>

να μην βγουν για τον βουλευτή Χανίων! 67 ψήφισαν να παραπεμφθεί και… 68 όχι! Επίσης, έξι δήλωσαν παρόντες και, λίγο έλειψε να… γίνει το κακό.

Βέβαια, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε να αρθεί η ασυλία του. Όμως είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι βουλευτές προτείνουν κάτι τέτοιο –κι οι συνάδελφοί τους το απορρίπτουν.

Η άρση ασυλίας του κ. Μαρκογιαννάκη είχε ζητηθεί κατόπιν μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Χανίων σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι μίλησε πολιτικά και όχι προσωπικά, προσθέτοντας ότι οι αναφορές του, όπως «κουκούλωμα της υπόθεσης», «άθλια μεθόδευση», «διασυρμός αθώων» και «αστείο πόρισμα», ήταν σε ένα γενικό πλαίσιο και δεν στόχευαν ούτε στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη ούτε στον εισηγητή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.