Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει υπογραφή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, δήλωσε ο  εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι ο Α. Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης.Συγκεκριμένα αυτές οι ενέργειες είναι: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλία του κ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.
"Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας", πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, "γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης". Σημείωσε δε ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Ελληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.
Εξ άλλου, ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στην προειδοποίηση που απηύθυνε το πρωί ο Α. Σαμαράς στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισε ότι η δήλωση αυτή είναι σαφής και προειδοποιεί τον "επόμενο" που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στην ΝΔ.