Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, με πρώτη την επίσχεση εργασίας σε όσους απασχολούνται με συμβάσεις. Οι γιατροί αντιδρούν στην ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ με εξευτελιστικές –όπως τις χαρακτηρίζουν- αμοιβές και ανασφάλιστη –όπως υποστηρίζουν- εργασία. >>>

Την απόφαση για κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβει το δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με κύριο θέμα τις εξελίξεις με τον
ΕΟΠΥΥ και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, οι γιατροί κλήθηκαν να απαντήσουν σε έγγραφο ερωτηματολόγιο για τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με κύριο αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση όλων – συμβεβλημένων και μη – στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνέλευση οι γιατροί απέρριψαν το δημοσιοποιηθέν σχέδιο κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπει εξευτελιστικές αμοιβές ιατρών και ανασφάλιστη εργασία ( 90%), ζήτησαν ελεύθερη πρόσβαση όλων των ιατρών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ιδιαιτέρως για τους νέους ιατρούς (98%), ενέκριναν την προειδοποιητική αναστολή όλων των συμβάσεων (επίσχεση εργασίας) και την περιφρούρηση της (90%).

Στη συνέλευση παρέστησαν ο υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης, οι πρώην πρόεδροι του ΙΣΘ, Χ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Αγγελίδης και Αν. Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας, εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ο πρόεδρος του ΣΕΥΠΙΚΑ Θες/νίκης Σ. Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του ΙΣ Χαλκιδικής Μ. Πυρπασόπουλος, και ο πρόεδρος της ΕΕΛΙΑ Ι. Δατσέρης.