Η "Ανάπλαση εμπορικού κέντρου δήμου Καλαμαριάς" είναι πλέον γεγονός, καθώς οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου έχουν ξεκινήσει. Έτσι από σήμερα>>>

θα ισχύουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως, από την οδό Πόντου μέχρι την οδό Αργυρουπόλεως. Συγκεκριμένα:

α) Θα αποκλειστεί για όλα τα τροχοφόρα το τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως από την οδό Πόντου έως την οδό Αργυρουπόλεως μόνο στην αντίστοιχη κατεύθυνση.

β) Θα αλλάξει η λεωφορειακή γραμμή Νο6 η οποία θα μεταφερθεί στην οδό Καλλίδου.


Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις (οδός Μεταμορφώσεως 12 μήνες, οδός Κομνηνών 6 μήνες).

Παρά τη μικρή ταλαιπωρία που θα υποστούν γι'αυτούς τους μήνες οι κάτοικοι της περιοχής, το αποτέλεσμα μάλλον θα τους αποζημιώσει καθώς οι στόχοι είναι οι εξής:

  • Παρέμβαση στην οδό Μεταμορφώσεως που αφορά τη μονοδρόμηση της οδού με τη διατήρηση του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την οδό Πόντου προς την οδό Κερασούντος και τη διεύρυνση της κεντρικής νησίδας μέχρι το απέναντι μέτωπο της οδού. Κατά μήκος του δρόμου θα ενισχυθεί το πράσινο, θα καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης ενώ θα παραμείνουν θέσεις για ανεφοδιασμό των εμπορικών καταστημάτων. Θα δημιουργηθούν χώροι στάσης και ανάπαυσης των διερχομένων, θα απομακρυνθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων με την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων.
  • Παρέμβαση στην οδό Κομνηνών που αφορά τον ανασχεδιασμό και ανακατασκευή του δαπέδου, την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων σε συγκεκριμένους χώρους ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη κίνηση έμπροσθεν των εμπορικών καταστημάτων και τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στάσης και ανάπαυσης. Θα ενισχυθεί το πράσινο με νέες φυτεύσεις, θα βελτιωθούν οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά ή προβλήματα όρασης και θα εκσυγχρονιστεί ο φωτισμός.