«Γιατί ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή;», « Σε τι περιπέτειες θα μπει η πριγκίπισσα Μπουκίτσα;»...  Ερωτήματα που προβληματίζουν μικρούς γαστρονόμους και θα… απαντηθούν στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του >>>

Φεστιβάλ Γαστρονομίας που  διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η μία εκδήλωση “μπαίνει” μέσα στην άλλη,   στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες γεύσης στις βιβλιοθήκες».

Για τους μικρούς φίλους των παιδικών βιβλιοθηκών θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εμπνευσμένες από το πνεύμα του Food Festival, από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πλάσουν τους  αγαπημένους τους ήρωες των παιδικών βιβλίων με υλικά ζαχαροπλαστικής και να μεταφερθούν σε κόσμους… «μαγειρικούς και ονειρεμένους» μέσα από παραμύθια, με πρωταγωνιστές τις κατσαρόλες, τα ζαρζαβατικά, τα μουστοκούλουρα και τα αμπέλια.

Μέσα από διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα γίνουν για λίγο λιλιπούτειοι μάγειρες και οινολόγοι. Θα ανακαλύψουν τον κόσμο της κουζίνας, την σημασία του αλατιού, της ζάχαρης και του ψωμιού στη διατροφή μας, αλλά και τα μυστικά για ένα αστραφτερό χαμόγελο.

Για τους ενήλικες φίλους των βιβλιοθηκών θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, σε κάθε γειτονιά του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάσεις μαγειρικών βιβλίων και μαγειρικών blogs, μαθήματα και διαγωνισμοί μαγειρικής.

Η Αλεξία Αλεξιάδου(σ.σ. η κόρη της Βέφας) θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Νέα Κουζίνα», η Κική Εμμανουηλίδου τα «Οικογενειακά γεύματα με 5 €» και η Στέλλα Σπανού τις «Καβάλας Γεύσεις». Οι food bloggers Βασίλης Γαλανός και Ελίνα Γκατζέλη θα παρουσιάσουν τα blogs τους για το κρασί και τα γλυκά αντίστοιχα, ενώ οι εκδόσεις «ΑΡΧΕΤΥΠΟ» παρουσιάζουν ένα βιβλίο για τα μυστικά του Food Therapy.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των μαγειρικών βιβλίων και τα μαθήματα μαγειρικής, θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός «Chef της γειτονιάς», όπου ειδήμονες της κουζίνας θα βαθμολογούν και θα βραβεύουν το καλύτερο πιάτο της γειτονιάς. Ποιος κάνει την καλύτερη πίτα ή το καλύτερο ντολμαδάκι στη γειτονιά; Το βραβείο για τον τυχερό θα είναι μία μοναδική και συλλεκτική έκδοση «Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης» που εκδόθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης του 1997.

Οι βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνουν κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους  να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις δημιουργικής έκφρασης που φιλοξενούν.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μπορείτε να βρείτε στο link http://foodfestival.thessaloniki.gr.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 877912, e-mail:  foodfestival@thessaloniki.gr