Σήμερα στις 7 το απόγευμα αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού. Δηλώσεις που, όλοι αναμένουν να δουν πώς θα δώσουν ελπίδα στον κόσμο όταν οι φόροι, για παράδειγμα, έχουν, ήδη, αποφασιστεί και ψηφιστεί. >>>

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος θα στηριχθεί στη μείωση των δαπανών, αντί για νέους φόρους. Την ίδια στιγμή, το μέσο εισόδημα βρίσκεται σε κάθετη πτώση.

Αναμένεται, επίσης, να προχωρήσει σε ραγδαίες αποκρατικοποιήσεις. Στις παρούσες συνθήκες όμως οι επιχειρήσεις με μεγάλη συμμετοχή του Δημοσίου, λόγω της πολιτικής Παπανδρέου της τελευταίας διετίας , έχουν χάσει την αξία τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Φυσικά, κάτι τέτοιο θα ενεργοποιήσει τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ –και ο Θεός βοηθός!

Αυτά οδηγούν σε μονόδρομο: Μείωση του του κράτους, δηλαδή κάθετη μείωση οργανισμών, υπουργείων και αριθμών υπαλλήλων στις μη παραγωγικές θέσεις, πίσω από την γενική ιδιότητα του διοικητικού υπαλλήλου γενικών καθηκόντων.

Αν ο κ. Παπαδήμος σκεφθεί πως, αυτά θα μας οδηγήσουν σε αύξηση της ανεργίας και μείωση της επιχειρηματικότητας, θα οδηγηθεί στη σύγκρουση: Θα πρέπει να επανεξετάσει τον υπολογισμό των ελλειμμάτων του 2009, να προχωρήσει σε νέα επαναδιαπραγμάτευση των στόχων των μνημονίων και, μοιραία, να μην υπογράψει τη δανειακή σύμβαση 2, η οποία, κακά τα ψέματα, οδηγεί σε απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας και του δικαιώματος ασυλίας επί της δημόσιας περιουσίας της. Και, το χειρότερο, θα πρέπει να πείσει την κ. Μέρκελ γι αυτό…