Στην ανάγκη να μη σιωπήσει η φωνή της εφημερίδας Μακεδονία και των υπόλοιπων εφημερίδων και εντύπων του Ομίλου, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Είναι ο >>>

τρίτος, κατά σειράν, “επίσημος” της Θεσσαλονίκης, που παίρνει θέση στο θέμα. Είχαν προηγηθεί η πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Θεοδώρα Λειψιστινού και ο Παν. Ψωμιάδης.

«Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην σιωπήσει μία από τις ελάχιστες φωνές που απέμειναν στη Θεσσαλονίκη, η φωνή της εφημερίδας “Μακεδονία”.   Αυτή η δύσκολη καμπή της πορείας της εφημερίδας συμπίπτει με τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης. Γεγονός που είχε αναγγείλει τότε, μέσα από ένα από τα ιστορικά της φύλλα η εφημερίδα «Μακεδονία». Σήμερα, έναν αιώνα μετά, στον ελεύθερο πια βίο αυτής της πόλης, αυτή η ιστορική φωνή κινδυνεύει να σιωπήσει», τονίζει ο κ. Γκιουλέκας.

Δηλώνει πως αντιλαμβάνεται, ως δημοσιογράφος, την αγωνία των συναδέλφων και των οικογενειών τους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και ζητά πρωτοβουλίες “προκειμένου να μη χαθούν, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, θέσεις εργασίας για τους συνάδελφους εργαζόμενους στον χώρο της ενημέρωσης αλλά και να μη χαθεί η ελεύθερη φωνή της εφημερίδας «Μακεδονία»”.

Επισημαίνει, δε, πως, η Θεσσαλονίκη διαθέτει λίγες τοπικές εφημερίδες, “σε αντίθεση με τις άλλες, μικρότερες πόλεις της χώρας που διατηρούν περισσότερα φύλλα που αντέχουν στον χρόνο”.