Ο ισόβιος γερουσιαστής, Μάριο Μόντι, συνομιλεί, αυτή την ώρα, με τον... Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος εντός της ημέρας θα υποβάλει την παραίτησή του. Σύμφωνα με τους σχολιαστές, κύριο θέμα της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών είναι η ατζέντα της νέας...
κυβέρνησης που ο Μόντι θα κληθεί, πιθανότατα, να συνθέσει, όπως και η ταυτότητα των υπουργών της.
Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ο Μόντι επιθυμεί να συνεργασθεί με τεχνοκράτες υπουργούς, αλλά ο «Καβαλιέρε» φέρεται αποφασισμένος να του ζητήσει να παραμείνει εντός κυβερνητικού σχήματος, τουλάχιστον ο Τζάννι Λέττα, ο σημερινός υπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.
Μετά τις αμφιταλαντεύσεις και αμφιβολίες, το μπερλουσκονικό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας», ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός της ιταλικής κεντροδεξιάς, δείχνει διατεθειμένο να στηρίξει την κυβέρνηση του Ιταλού οικονομολόγου και πρώην επιτρόπου της ΕΕ, αλλά «υπό όρους», όπως να γίνει γνωστό, εκ των προτέρων, το πρόγραμμα της νέας κυβερνητικής ομάδας και να μην συμπεριληφθούν, σε αυτό, η επιβολή φόρου επί του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. 
Αν δεν υπάρξουν, πάντως, θεαματικές εκπλήξεις, σήμερα, κατά τις 6 το απόγευμα, τοπική ώρα, μετά την έγκριση του νόμου οικονομικής σταθερότητας από την Βουλή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα συγκαλέσει σε τελευταία συνεδρίαση το υπουργικό
Συμβούλιο του και, ακολούθως, θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο, Κυρηνάλιο, για να παραιτηθεί. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι και, δεν αποκλείεται, η κυβερνητική ομάδα να παρουσιαστεί μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.