Η οδός Αγίας Σοφίας αλλάζει οριστικά πρόσωπο. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα «μεταμορφωθεί» σε έναν πεζόδρομο με πύλες, παρτέρια, καθιστικά και τραπέζια. Δε θα θυμίζει σε τίποτα τον μέχρι πρότινος >>>

πολυσύχναστο και γεμάτο αυτοκίνητα (παρκαρισμάνα, διπλοπαρκαρισμένα και… κινούμενα) δρόμους της Θεσσαλονίκης.

«Θα γεμίσουμε τα παρτέρια με θαμνώδη φυτά και λουλούδια, ενώ έχουν γίνει και οι κατασκευές που σηματοδοτούν την είσοδο και την έξοδο στον πεζόδρομο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης.

Στο τμήμα της Αγίας Σοφίας, από την Μακένζυ Κινγκ έως και την Τσιμισκή, έχει απαγορευτεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Το τμήμα πεζοδρομήθηκε πιλοτικά και στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση της πεζοδρόμησης για τους επόμενους έξι μήνες.  Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, ακόμη και οι πολίτες που είχαν τις επιφυλάξεις τους στην αρχή για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, «τώρα δεν θέλουν να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση».

Μάτης: «Να πείσουμε για την πεζοδρόμηση με Διαβούλευση και επιχειρήματα»

Διαφορετική είναι η άποψη του επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χ. Μάτη. Στην τοποθέτησή του, επισημαίνει αρχικά ότι “δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη το αυτοκίνητο ήταν και είναι η πρώτη προτεραιότητα, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν”, χαρακτηρίζει, στη συνέχεια, “σωστή” την πολιτική της διοίκησης του Δήμου να προωθήσει τις πεζοδρομήσεις, αλλά εκφράζει επιφυλάξεις:

“Στην περίπτωση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας από την Μακένζι Κινγκ μέχρι την Τσιμισκή η διοίκηση επέδειξε προχειρότητα. Δεν έγινε η απαραίτητη διαβούλευση με τους μόνιμους κατοίκους, γι’ αυτό και έχουν δυσαρεστηθεί. Δεν έγινε η απαραίτητη διαβούλευση με τους καταστηματάρχες γι’ αυτό και πολλοί είναι επιφυλακτικοί. Δεν έγινε η απαραίτητη διαβούλευση με τους γιατρούς, που αποτελούν τον κύριο όγκο των ενοικιαστών στην οδό. Οι πρώτες και ατελείς διαμορφώσεις του χώρου έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις μήνες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και περίπου ενάμιση μήνα μετά από την εφαρμογή”.

Ο κ. Μάτης υπογραμμίζει και μια σειρά από προβλήματα στους γύρω δρόμους, λόγω της λειτουργίας του πεζοδρόμου. Όπως υποστηρίζει:

  • Δεν έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήση της Παύλου Μελά, καθώς δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το διπλοπαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται κατά μέσο όρο 30 λεπτά σε εργάσιμες ώρες, για να διανύσει κανείς τα 350 μέτρα της.
  • Η είσοδος στην Αγίας Σοφίας από Ερμού είναι μονίμως «καλυμμένη» από σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι αδύνατη και να γίνεται επικίνδυνη για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Στους γιατρούς είχε δοθεί η υπόσχεση ότι υπάλληλος του Δήμου θα διευκολύνει την είσοδο οχημάτων, που μεταφέρουν ασθενείς με κινητικά προβλήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί.
  • Το πλακόστρωτο μπροστά στην Εκκλησία είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ
  • Έχει μεταφερθεί στην Αγίας Σοφίας μεγάλο μέρος των μικροπωλητών που βρίσκονταν στην Τσιμισκή

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, υπερψήφισε, πάντως, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την πρόταση για τρίμηνη παράταση στην πιλοτική λειτουργία της πεζοδρόμησης. Δικαιολόγησε, δε, αυτήν την πράξη του, λέγοντας πως με τη συνέχιση της πιλοτικής λειτουργίας δε θα διαταραχθεί η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ενώ θέτει ως προϋπόθεση “να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις, μελέτες κα ενέργειες που η διοίκηση δεν έκανε από τον Ιούλιο”.

“Η καλή λειτουργία του πεζοδρόμου απαιτεί πολίτες που να έχουν κατανοήσει την χρησιμότητα του και όχι υπηκόους που να αφήνουν την τύχη τους σε μία διοίκηση που ξέρει”, τονίζει ο κ. Μάτης. Θυμίζει, ακόμη, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος προκήρυξε μελέτη για το σύνολο του άξονα της Αγίας Σοφίας από Εγνατία μέχρι Παραλία, “κάτι καθιστά την δική μας «μινι πεζοδρόμηση» πιλοτική μέχρι την ολοκλήρωση της. Άρα θα εξακολουθήσει μέχρι τότε να ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δοθεί καμία άδεια σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Οδό Αγίας Σοφίας. Εάν η διοίκηση προτίθεται να εμμείνει στις δικές της θέσεις, ό,τι και αν εισηγηθεί η μελέτη του Υπουργείου, πρέπει να το διευκρινίσει από τώρα, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε παρέμβαση στην αγορά ακινήτων”, καταλήγει ο κ. Μάτης.