ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Περίπου 17 άτομα συνελήφθησαν για λαθρεμπορία τσιγάρων σε τρείς πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν ανακαλυφθεί τρεις αποθήκες με λαθραία τσιγάρα στον Ασπρόπυργο, τη Πάτρα και τα Ιωάννινα.


Πρόκειται για τέσσερις σπείρες που δρούσαν σε αυτές τις πόλεις ενώ δύο από τις συλλήψεις έχουνε γίνει στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με την αστυνομία οι ποσότητες λαθραίων τσιγάρων είναι από τις μεγαλύτερες που κατασχέθηκαν στη χώρα.
Στην υπόθεση εμπλέκονται και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις διωκτικές αρχές στην Αττική, την Πάτρα και τα Ιωάννινα.
Στις έρευνες συμμετέχουν η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, η ΕΥΠ και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, λόγω της εμπλοκής των αξιωματικών του Σώματος.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι τέσσερις εγκληματικές ομάδες συνεργάζονταν μεταξύ τους για την εισαγωγή και διάθεση των λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.
Οι αστυνομικοί έχουν, μέχρι τώρα, συλλάβει δεκαεπτά άτομα, ενώ έχει εντοπιστεί μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο, γεμάτη με πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία καταμετρώνται.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ασφάλεια Αττικής, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.