Εξώδικο όχληση στη διοίκηση της ΔΕΗ, απέστελε ο δήμαρχος Αμπελοκήπτων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, επειδή ο τελευταίος αντιδρά στην είσπραξη του “χαρατσιού” για τα ακίνητα, από την επιχείρηση. >>>

Χθες, πάντως, τo Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κατά την τακτική συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με την αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ προς τους κατοίκους του δήμου, στους οποίους περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτου (χαράτσι). Επαναβεβαίωσε παλαιότερη απόασή του και ζητά να γίνει κυβερνητική παρέμβαση για άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

“Είναι αδιανόητο, ενώ γίνονται μειώσεις μισθών, συντάξεων αλλά και επιβάλλεται στους πολίτες μεγάλη φορολογία, οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο) να μην μειώνουν τις τιμές τους”, υπογραμμίζεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε.

Το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ζητά να καταργηθεί το ειδικό τέλος “επειδή είναι άδικος φόρος. Οι κάτοικοι της περιοχής του δήμου μας αδυνατούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο χαράτσι”. Ζητά, επίσης, από το Υπουργείο Οικονομικών, να καθιερώσει εισοδηματικά κριτήρια για την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, εξαιρώντας όλους τους οικονομικά αδυνάτους.

Ο δήμος καλεί όσους πολίτες αδυνατούν αντικειμενικά και πραγματικά να πληρώσουν το χαράτσι να επικοινωνούν για πληροφορίες στα εξής τηλέφωνα : 2310 729618, 2310 729608, 2310 729602. Επίσης, καλεί τη ΔΕΗ, να μην προβαίνει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

“Ο Δήμος θα σταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στο πλευρό κάθε πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι και επιχειρείται η διακοπή της ηλεκτροδότησής του. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τη μεριά του Υπουργείου Οικονομικών ότι η αυτοδιοίκηση δεν φοβάται και δεν πτοείται από την σε βάρος των δημάρχων επιχειρούμενη τρομοκρατία για άσκηση πειθαρχικών ελέγχων εναντίον τους. Δείχνουν με τον τρόπο αυτό πόσο σέβονται την αυτοδιοίκηση, η ύπαρξη – λειτουργία και αυτοτέλεια της οποίας προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα”, υπογραμμίζεται στο σχετικό ψήφισμα.

Το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης διαπιστώνει ότι “έγινε ήδη ένα σημαντικό θετικό βήμα με τις παρεμβάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και των δημάρχων όλης της χώρας μέσω της ΚΕΔΕ: Ανεστάλησαν όλες οι διακοπές ηλεκτροδότησης και αναμένεται νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών”.