Μπορεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σειρά εγκυκλίων, να έχει γνωμοδοτήσει, από τον Μάρτιο του 2010 ως και σήμερα ότι κάθε περικοπή αποδοχών στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι παράνομη, εντούτοις, ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο του δημοσίου και στα ιδιωτικά σχολεία. >>>

 

Αυτό καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί “βαπτίζουν τις τσέπες τους «δημόσιο ταμείο». Και όλα αυτά, ενώ οι γονείς πληρώνουν για ποιοτική εκπαίδευση αυξήσεις διδάκτρων, που από το 2004 έχουν ξεπεράσει, σε κάποιες περιπτώσεις, και το 150%”!

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα στα σχολεία που έχει ήδη ανακοινωθεί η πρόθεση αυτή των ιδιοκτητών, είναι ανάστατοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την τήρηση των νόμων και την προστασία της αξιοπρέπειάς τους.

Με απόφαση του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ και της ΟΙΕΛΕ συγκαλούν έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, στις 19:00, στον ημιόροφο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51), όπου και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μ. Κουρουτού.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στα εκπαιδευτήρια Σαφαρίκα – Μπαρμπαρούση, στην Βέροια.