Κι όμως! Υπάρχουν τρόποι να πορευτεί ένας συγγραφέας στην εποχή της κρίσης, να εκδώσει τα βιβλία του με χαμηλό σχετικά κόστος. Πεδίο εφαρμογής, το διαδίκτυο –τι άλλο; Ένα πεδίο που τείνει να κυριαρχήσει και στον ελληνικό εκδοτικό και δημοσιογραφικό χώρο, καθώς παρέχει >>>

πρωτόγνωρες δυνατότητες οικονομικής δημοσίευσης του δημιουργήματος.

Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Από το Διαδίκτυο στο Βιβλιοπωλείο», λοιπόν, και στο πάνελ ήταν η δημοσιογράφος, συγγραφέας και blogger Στελίνα Μαργαριτίδου (www.odisaris.gr), ο δημοσιογράφος και blogger Δημήτρης Ασπροπούλης (salonicanews.com), ο εκπρόσωπος του διαδικτυακού εκδοτικού οίκου www.iwrite.gr Βαλάντης Ναγκολούδης και ο δικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας Δημήτρης Κουρκούτας.

Ο Δ. Ασπροπούλης, επτά λεπτά μετά τη λήξη της ομιλίας του Λ. Παπαδήμου στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, μέτρησε πάνω από 180.000 σχετικές σελίδες στο ίντερνετ με μια γρήγορη έρευνα στη μηχανή αναζήτησης google, θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα για την ταχύτητα και την ποσότητα που ανεβάζει τα διαδικτυακά ΜΜΕ έναντι των εφημερίδων.

Η Στ. Μαργαριτίδου μίλησε για το συγγραφικό της εγχείρημα, το μυθιστόρημα «Σε δίνω στεγνά», που πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, και μαζί διερεύνησαν με ποιον ακριβώς τρόπο μπορεί ένας δημιουργός να φτάσει χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο στον τελικό του στόχο, το κοινό του.

Ο Δ. Κουρκούτας έκανε μια πολύ αναλυτική τοποθέτηση για το θέμα πνευματική ιδιοκτησία, δημοσιογραφικός λόγος και διαδίκτυο, ενώ ο Β. Ναγκολούδης μίλησε για την επιτυχία του εγχειρήματος του iwrite.gr.

Όλα αυτά, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, μια ζεστή ατμόσφαιρα και πολλές ερωτήσεις από πλευράς παρισταμένων.

Γ.Κ.


το κείμενο είναι από το http://www.thinkfree.gr