Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι ακατανόητο ότι η διοίκηση του ΙΚΑ, ενός ιδρύματος με απόλυτα κοινωνικό χαρακτήρα, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο στην περίπτωση του Μακεδονία Παλλάς. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της πρωτοφανούς ύφεσης, διοικήσεις δημοσίων οργανισμών να συμπεριφέρεται σα να έχει μείνει στο 2008, αφήνοντας 200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στο δρόμο. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με την διαχειρίστρια εταιρία, να μην έχουμε καμία άλλη απόλυση και το ξενοδοχείο να συνεχίσει τη λειτουργία του. 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατήντησε τη Θεσσαλονίκη νεκροταφείο ψυχών, οδηγώντας με τις αποφάσεις της σε λουκέτο εκατοντάδες μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις και χιλιάδες πολίτες στην ανεργία. Ακόμη και στον τουριστικό τομέα, όπου η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί, η κυβέρνηση μας εγκατέλειψε καθώς στέρησε από την πόλη τους αναγκαίους πόρους και ποτέ δεν την ενέταξε στον κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό. 
Αν είχαμε κυβέρνηση, αυτή την ώρα, θα ζητούσα να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη σωτηρία ενός ξενοδοχείου συμβόλου για την πόλη μας. Δυστυχώς, εκτός από την ανθρωπιά μας χάσαμε και την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αυτές τις δύσκολες για την ελληνική κοινωνία ώρες είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».