Ανανέωση του πολιτικού συστήματος και αυθεντική εκπροσώπηση του λαού ζητά το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του που εξέδωσε με αφορμή την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου. >>>

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη, τους φίλους του “και κάθε προοδευτικό πολίτη” να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, “απολύτως απαραίτητη” τη… “μαζική και κοινωνική δράση  με κατανόηση της κατάστασης και με στόχο  την αναίρεση των στρεβλώσεων και αδικιών που υπάρχουν”!

Θέτει ως προϋπόθεση την “αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού συστήματος” και την “αυθεντική εκπροσώπηση του λαού, που είναι και ο τελικός κριτής”. Προσθέτει, δε, πως “η επιτυχία, και όχι η αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου, στη βάση της υλοποίησης των προγραμματικών της δηλώσεων είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το σκοπό αυτό”.

Για το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση Παπαδήμου, “προήλθε από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και του Γεωργίου Παπανδρέου” και “δεν είναι κυβέρνηση τραπεζιτών, αλλά είναι μια πολιτική κυβέρνηση που οφείλει να συγκεράσει το Εθνικό με το Λαϊκό συμφέρον. Είναι μια κυβέρνηση που συμβάλει στην άρση της πολιτικής αβεβαιότητας, έχει στοιχεία του νέου πολιτικού πολιτισμού και σχηματοποιεί, έστω και με νεφελώδη τρόπο, προοπτικές  εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής”.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, έτσι και αλλιώς, να υπερασπίζει κάθε φορά την πολιτική του αυτοτέλεια έναντι των κυβερνητικών και κρατικών δομών. Η πλήρης εφαρμογή του καταστατικού, με σεβασμό στις προτεραιότητες και ανάγκες της χώρας, είναι απαραίτητος όρος γι αυτό. Σε πρόσφατη ομόφωνη απόφασή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει τοποθετηθεί αναλυτικά για το ζήτημα αυτό.

Μόνο έτσι, με βάση όλα τα παραπάνω, μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτικής ισονομίας και άρα, εν τέλει, εθνικής αξιοπρέπειας.