Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις υποτροφίες που χορηγούν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην Αποθήκη Γ, στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσία του διευθυντή του ΦΚΘ Δημήτρη Εϊπίδη και του προέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κωνσταντίνου Ροδόπουλου.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ επεκτείνουν τη συνεργασία τους, που έχει ήδη ξεκινήσει με 2 υποτροφίες σε παιδιά μετανάστες από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και στην 52η διοργάνωση, προσφέροντας 4 υποτροφίες για σπουδές κινηματογράφου σε παιδιά που έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης.
Παίρνοντας πρώτος το λόγο, ο κ. Εϊπίδης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ροδόπουλο και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνεργασία ανάμεσα στο ΦΚΘ και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η χορήγηση αυτών των υποτροφιών «αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο Φεστιβάλ». Ο κ. Εϊπίδης επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς η συνεργασία του ΦΚΘ με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, διευρύνεται, καθιερώνεται και προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης, μια ευκαιρία για μόρφωση και για επαγγελματική αποκατάσταση. Επιθυμία μας είναι, ιδιαίτερα σήμερα, στις κρίσιμες μέρες που βιώνουμε, το φεστιβάλ να δραστηριοποιείται όχι μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό, συνεισφέροντας ενεργά στη δημιουργία ευνοϊκότερων προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον γι αυτά τα παιδιά. Σε αυτές λοιπόν τις 2 υποτροφίες για παιδιά μετανάστες προστίθενται ακόμη 4 υποτροφίες για σπουδές στον οπτικοακουστικό χώρο, σύνολο 6 υποτροφίες οι οποίες θέτουν τις βάσεις, πάνω στις οποίες αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα χαράξουν το δικό τους δρόμο, θα διεκδικήσουν τη δική τους θέση στον κόσμο».
Στη συνέχεια, ο κ. Ροδόπουλος υπογράμμισε: «Οι κοινωνικοί φορείς, όπως και οι εκπαιδευτικοί, οφείλουν να έχουν τον πρώτο λόγο στα γεγονότα. Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε σε βιοποριστικά ή άλλου τύπου ζητήματα, είμαστε όμως εδώ για να υποστηρίξουμε την εκπαιδευτική και κοινωνική μας αποστολή. Δε νοείται ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος της χώρας να κλείνει τα αυτιά του στα κελεύσματα των καιρών. Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου ο τομέας σπουδών κινηματογράφου και θεάτρου. Έχουμε ήδη αρχίσει να δρέπουμε τους πρώτους καρπούς: για παράδειγμα, ένας πρώην σπουδαστής μας, ο Θάνος Τσαβλής, παρουσιάζει την ταινία του με τίτλο F.L.S. στο 52ο Φεστιβάλ, ενώ ο Γιώργος Φουρτούνης, επίσης απόφοιτός μας, βραβεύτηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Δράμας. Αυτό είναι το επιστέγασμα μιας προσφοράς ουσίας. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του ΦΚΘ να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη και θέλουν να σπουδάσουν στον οπτικοακουστικό χώρο. Ευχαριστώ και πάλι το Φεστιβάλ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε ανάλογη προσπάθεια».