Μια μεγάλη γιορτή με στόχο την ολοκληρωμένη γνωριμία των παιδιών με την γαστρονομία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην 13Ο Λύκειο, (Εθνικής Αμύνης 26) από τις 11:00 έως τις 15:00. Εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρώματα και γεύσεις, μέσα από εργαστήρια και δράσεις, να πειραματιστούν με υλικά, να παίξουν με τις πρώτες ύλες, να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, να γνωρίσουν τη μαγεία της επιστήμης στην κουζίνα, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και γευστικές δοκιμασίες, να παρακολουθήσουν παραστάσεις γαστρονομικού σεναρίου και τέλος να πάρουν μέρος στο γεύμα «Σήμερα τρώμε με τους φίλους μας». 
Στις τρεις αίθουσες που βρίσκονται στο ισόγειο του σχολείου, θα φιλοξενηθούν εργαστήρια και δραστηριότητες, προσκαλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πρωτότυπη αναζήτηση γεύσεων. Παράλληλα στο Αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ενώ στον πρώτο όροφο θα δημιουργηθεί μια πρότυπη παιδική τραπεζαρία. Η είσοδος για τα παιδιά θα είναι ελεύθερη, ωστόσο καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 877912