Αποκαλύφθηκε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στη Θήβα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για την ανακάλυψη των δραστών. Κατά τη διενέργεια ελέγχου, το βράδυ της >>>

8-11-2011, σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας, που εδρεύει στη Θήβα Βοιωτίας, βρέθηκαν συνολικά -18.048- λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Ειδικότερα, την 18-11-2011 το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έρευνα στις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας, που εδρεύει στη Θήβα και βρήκαν δύο συσκευασμένες παλέτες, οι οποίες, ενώ φαινόταν ότι το περιεχόμενό τους ήταν «αξεσουάρ μπάνιου» σύμφωνα με το συνοδευτικό δελτίο αποστολής, διαπιστώθηκε τελικά ότι περιείχαν τσιγάρα.

Συγκεκριμένα, στις παλέτες υπήρχαν είκοσι τέσσερα (24) ισοβαρή χαρτοκιβώτια, καθένα από τα οποία περιείχε (64) κούτες, με αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν -18.048- λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι είχαν αποσταλεί από εμπορική εταιρεία με είδη υδραυλικού εξοπλισμού που εδρεύει στην Ελευσίνα Αττικής και είχαν ως τελικό προορισμό το εξωτερικό και μάλιστα περιοχή της Αγγλίας.

Τα κατασχεθέντα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Θηβών προκειμένου να εκδοθεί πράξη καταλογισμού διαφυγόντων δασμών.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.


από δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας