«Το όνομά μου είναι Αλεξάνδρα. Με νάρκωσαν, με απήγαγαν και με έφεραν λαθραία στην Ελλάδα… μετά με εξανάγκασαν να δουλεύω ως πόρνη». Η συγκλονιστική αυτή μαρτυρία ανήκει σε μια αλλοδαπή γυναίκα θύμα του trafficking που «παγιδεύτηκε στη δουλεία» και κατόρθωσε να γλυτώσει από τα δεσμά της στη Θεσσαλονίκη. >>>

 

«Μια μέρα, ένας ντόπιος, ένας πελάτης που δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες που θα μπορούσα να γνωρίσω. Με ρώτησε αν με κρατούσαν στον οίκο ανοχής ενάντια στη θέλησή μου και με βοήθησε να ελευθερωθώ όταν έμαθε την αλήθεια».

Η Αλεξάνδρα είναι ένα μόνο από τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων που βρήκαν καταφύγιο στο ξενώνα της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωση Α21, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων και στην κατάργηση της αδικίας.

Δεκάδες γυναίκες, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις δράσεις της οργάνωσης Α21 συγκεντρώθηκαν σε τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους, Ναβαρίνου, Καμάρα, Λιμάνι) και αλυσοδέθηκαν έχοντας το στόμα βουλωμένο με μια μαύρη κολλητική ταινία.

Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν αλλά και τα ίδια τα θύματα του trafficking μπορούν να βρουν πληροφορίες στα ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα στην ιστοσελίδα ή να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2310537690