Η οικονομική κρίση δεν έχει απώλειες μόνο για τις αγορές. Έχει παράπλευρη απώλεια τον ίδιο τον άνθρωπο, και πολύ περισσότερο τα παιδιά, τα οποία είναι τα άμεσα θύματα της. Πλέον, μιλάμε για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με την Εισαγγελία Ανηλίκων να φωνάζει SOS, μιας και καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των γονιών που καταφεύγουν στους εισαγγελείς, ζητώντας τους να τους παραδώσουν προσωρινά τα παιδιά τους, μέχρι εκείνοι να ορθοποδήσουν και να μπορέσουν να τα θρέψουν!
Οι ιστορίες που φέρνει στο φως το «Έθνος της Κυριακής», είναι οικογενειακές τραγωδίες. Πηγές της εισαγγελίας μιλάνε για απελπισμένες οικογένειες, στα όρια της εξαθλίωσης που φτάνουν καθημερινά και με ένα στόμα λένε: «πάρτε το παιδί μου και βάλτε το σε ίδρυμα. Δεν έχω ούτε για το γάλα του!»
Συγκλονιστική και η ιστορία μιας μητέρας από την Πετρούπολη που ζήτησε να κρατήσουν το 2,5 ετών αγοράκι της, για να μην πεθάνει από την πείνα και το κρύο, αφού της είχαν κόψει το ρεύμα και δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο!
Άνθρωποι αξιοπρεπείς αλλά σε απόγνωση, ζητούν μια προσωρινή βοήθεια μέχρι να σταθούν ξανά στα πόδια τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.
Σοκαριστική και η ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού του οποίου η εμπορική επιχείρηση έπεσε έξω οικονομικά, με αποτέλεσμα και οι δυο να πρέπει να πάνε φυλακή.
Απελπισμένοι, χτύπησαν την πόρτα του Εισαγγελέα και του ζήτησαν να μπουν σε ίδρυμα τα δυο ανήλικα παιδιά τους «για να επιζήσουν όσο εμείς θα είμαστε φυλακή!»
"Βροχή" οι αιτήσεις στα παιδικά χωριά SOS:
Την σοβαρότητα της κατάστασης αποδεικνύει και η καθημερινή «βροχή» αιτήσεων στα παιδικά χωριά SOS, από γονείς που δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους.
Χαρακτηριστικό είναι πως το 80% εξ΄αυτών (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία), αφορά Έλληνες, και μόνο το 20% αλλοδαπούς!

Και είναι μόνη η αρχή…