Τους δράστες της επεισοδιακής διάρρηξης στο κατάστημα της Δέσποινας Μοιράράκη και μιας σειράς διαρρήξεων, κυρίως σε κοσμηματοπωλεία, εντόπισε και συνέλαβε η αστυνομία. >>>

 

Πρόκειται για σπείρα που είχε πραγματοποιήσει σωρεία κλοπών τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθώς και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τα μέλη της ευθύνονται, σύμφωνα με την αστυνομια, για κλοπές που έγιναν με ιδιαίτερο τρόπο μεθόδου και δράσης σε κοσμηματοπωλεία και επώνυμα καταστήματα ένδυσης, γνωστής εταιρείας εμπορίας χειροποίητων χαλιών, οπτικών, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. Επίσης προέβαιναν σε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένων μαρκών, καθώς και μοτοσικλετών που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας συνελήφθησαν χθες (25-11-2011) το πρωί, ύστερα από καταδίωξη. Νωρίτερα είχαν διαρρήξει κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Σερβίας, από τους οποίους τρεις είναι άντρες, ηλικίας 35, 39 και 47 ετών και μία είναι γυναίκα, ηλικίας 34 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και μεθοδικός. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα, κυρίως μάρκας AUDI 80 και VW TRANSPORTER , με τα οποία μετέβαιναν πολύ νωρίς το πρωί έξω από καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και έμπαιναν σε αυτά, είτε τραβώντας με ιμάντες που είχαν δέσει στα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ρολά ασφαλείας, είτε προσκρούοντας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες που εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 116 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων που διέπραξαν οι τέσσερις (4) συλληφθέντες μαζί με ακόμη δώδεκα (12) συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται.

Οι κλοπές των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, καθώς και οι διαρρήξεις των καταστημάτων αφορούν σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μικρή ποσότητα κοσμημάτων,

  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με πέντε (5) φυσίγγια

  • Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

  • Μικροποσότητα ινδικής κάνναβης

  • Διαρρηκτικά εργαλεία

  • Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

  • Κλεμμένα είδη ρουχισμού, κ.λπ.

Σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα έχει εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές διεθνές ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα στη Γερμανία

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (26-11-2011) στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τις κλοπές.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.