Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους, ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα.
Η συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού Συμβουλίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, καθώς, προηγήθηκε η σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που έλαβε αποφάσεις για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το έκτακτο υπουργικό συγκαλείται υπό τη σκιά των ραγδαίων σημερινών εξελίξεων, καθώς για σήμερα ήταν προγραμματισμένη κυβερνητική σύσκεψη.
Προηγήθηκαν η ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και η επιστολή της Εύας Καϊλή που ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έχουν ζητήσει και η Βάσω Παπανδρέου, όπως και η Χαρά Κεφαλίδου.