Η νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης - σε περίπτωση που βεβαίως σχηματιστεί - θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και θα ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας, όπως είπε, σε σχέση με την δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της έκτης δόσης προκειμένου να τεθούν υπό την έλεγχο και την κρίση του ελληνικού λαού.
Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. 
Ο κ. Βενιζέλος, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν άλλα άγρια μέτρα, αντίθετα, είπε, τώρα έρχεται σιγά σιγά η ώρα της ανταπόδοσης, αρχίζοντας από την μείωση των τόκων. Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε έτσι στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που υποστήριξε ότι θα είναι μια κυβέρνηση άγριων μέτρων, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι έχει δυσκολία να παρακολουθήσει την εσωτερική του αντίφαση να ζητάει εκλογές. 
«Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι ευρύτερης ευθύνης», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να επιβεβαιώσει αμέσως τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. «Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η διαδικασία έχει πράγματι μια πρωτοτυπία γιατί η ίδια η κρίση είναι πρωτοφανής, Σήμερα ο καθένας μας αναμετριέται με την ιστορία της πατρίδας μας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.