Τον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας σε ανάγκες εργατικού προσωπικού, παρουσίασαν στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν. Οι θέσεις >>>

θα προκηρυχθούν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του επόμενου οκταμήνου.

Ή διοίκηση του δήμου προχωρά σε λύση, βάσει του νόμου, των συμβάσεων εργασίας οκτάμηνης διάρκειας που έχουν συναφθεί στις αρχές του 2011. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που έχουν συνάψει τις συμβάσεις αυτές έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για να παραμείνουν, με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι υποστήριξαν ότι “ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να προβεί στην προκήρυξη νέων προσλήψεων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου”. Έκαναν λόγο για 585 προσλήψεις, “για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες της καθαριότητας της πόλης”.

Πρόσθεσαν πως “ο Δήμος δεν μπορεί να βρεθεί με τους 585 νέους συμβασιούχους (από την προκήρυξη για το 2012) και με τους 916 συμβασιούχους του 2011, σε περίπτωση ευνοϊκής γι’ αυτούς έκβασης των προσφυγών τους στη Δικαιοσύνη. Σημειώνουμε ότι η μισθοδοσία όλων αυτών θα υποχρέωναν τον Δήμο να αυξήσει τα Δημοτικά τέλη κατά 20% το 2012, αντί να τα μειώσει  κατά 7,5%, όπως θα πράξει, ή εναλλακτικά να μηδενίσει τις μη μισθολογικές δαπάνες, δηλαδή να εκμηδενίσει το έργο της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού, της νεολαίας και του αθλητισμού”. Γι αυτό και υποστήριξαν την πρόσληψη νέων συμβασιούχων.

Όσο για το πότε θα προσδιορίσει η διοίκηση τις ανάγκες της σε προσωπικό για την καθαριότητα, είπαν πως θα πρέπει να προηγηθεί η μελέτη του Πολυτεχνείου, “η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης, για την επιχειρησιακή λειτουργία του συστήματος αποκομιδής, του σαρώματος και της ανακύκλωσης”, η ισαγωγή της νέας τεχνολογίας κι ενός σύγχρονου τρόπου λειτουργίας του  μηχανουργείου, εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων κατανάλωσης καυσίμων και κίνησης οχημάτων, προμήθεια νέων οχημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, εκσυγχρονισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού.

“Τότε και μόνο τότε θα μπορεί(σ.σ. ο δήμος) να απαιτήσει από την Πολιτεία την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού”, είπαν.