Νέα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 στις 8:00 το πρωί στο γραφείο του, σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων από πιθανή χιονόπτωση και γενικότερα των εκτάκτων φαινομένων κακοκαιρίας. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν αναλυτικά και οριστικοποιήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα οργάνωσης, συντονισμού και λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών τα οποία απαρτίζουν το επιτελικό σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την έγκαιρη πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να προκληθούν από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. 
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με το διαθέσιμο εξειδικευμένο προσωπικό, τα αποχιονιστικά μηχανήματα, τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό και την προμήθεια αλατιού. 
Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης στη διάρκεια της σύσκεψης «πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην κλείσει κανένας δρόμος, να αποφύγουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και να βοηθήσουμε τον κόσμο, όπως κάναμε και ως Νομαρχία 8 χρόνια τώρα. Όλοι οι δρόμοι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί». 
Άμεσα προγραμματίζεται σύσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπόλοιπων έξι Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ. προκειμένου να αποφασιστεί και να οριστικοποιηθεί το σχέδιο ενιαίας δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.