Στην κατεδάφιση κτίσματος που βρίσκεται κατά μήκος των βυζαντινών τειχών, επί της οδού Επταπυργίου 145, εντός της ζώνης πρασίνου, θα προχωρήσει η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού – Πολεοδομίας και Δικτύων, μεθαύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011, στις 08.30, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη. 
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η κατεδάφιση και άλλων τριών ρυμοτομούμενων και αποζημιωθέντων κτισμάτων, από την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Παλαμήδου, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ομόφωνης γνωμοδότησης του τοπικού συμβουλίου Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας. 
Μετά την απομάκρυνση των αδρανών υλικών, εντός δέκα ημερών, η Αντιδημαρχία θα προβεί στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου των τειχών. 
«Η απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη της περιοχής θα απελευθερώσει τον δημόσιο χώρο, καθώς το σημείο από χρόνια είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου, και θα αναδείξει τα μνημεία της», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.