Κάνοντας πράξη την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για τα «έξι μικρά Δημαρχεία» και με στόχο την δραστηριοποίηση και την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών στα δρώμενα της πόλης, ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Επιτροπών Καθαριότητας των έξι Δημοτικών Κοινοτήτων. Ενημερώνοντας τους Προέδρους και τα μέλη των Επιτροπών Καθαριότητας ο Θανάσης Παππάς, αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των δομών της Αντιδημαρχίας, καθώς επίσης και στα μέχρι τώρα αποτελέσματα που είχε η πορεία των ενεργειών για την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ανακοίνωσε την θεσμοθέτηση του Επόπτη-Τομεάρχη Καθαριότητας με αυξημένα καθήκοντα σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, την αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας μετά την επικαιροποίησή του και την δημιουργία ειδικού εντύπου με οδηγίες και χρηστικές πληροφορίες προς τους δημότες.

Ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και συγχρονισμός στόχων και δράσεων προκειμένου να καταγραφούν από τους ίδιους τους δημότες οι ανάγκες και οι προτεραιότητες ανά Δημοτική Κοινότητα. Επίσης ζήτησε τη συνεργασία τους ώστε να δρομολογηθούν παρεμβάσεις που θα επιλύσουν θέματα όπως οι καθαρισμοί δημόσιων ανοιχτών χώρων, οικόπεδων, εγκαταλειμμένων οχημάτων κλπ.

Οι Πρόεδροι καθώς και οι Σύμβουλοι των Δημοτικών κοινοτήτων αφού ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης και την εφαρμογή των διαθρωτικών αλλαγών στις υπηρεσίες, δεσμεύθηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την βελτίωση της καθαριότητας, για τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, για την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και για τον καθαρισμό των δημόσιων χώρων.

«Υπολογίζουμε στην κινητοποίηση των πολιτών. Είναι σημαντική η καταγραφή της εθελοντικής διάθεσης με την ταυτόχρονη υποβολή προτάσεων για διάφορες δράσεις που σχεδιάζουμε» τόνισε ο Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε ότι αρχής γενομένης από τα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζονται σε όλη την πόλη εξορμήσεις καθαρισμού με την δραστηριοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών των Δημοτικών κοινοτήτων, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Αθανάσιος Παππάς, οι Πρόεδροι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Πέτρος Δημητρακόπουλος, της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ιορδάνης Μεταξόπουλος, της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δημήτρης Κανάκης, της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αργυρώ Κουράκη και της Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας Γεώργιος Καραγιαννίδης, καθώς και οι Σύμβουλοι Ελένη Χοντολίδου, Ματθίλδη Καββασιάδη – Καράσσο και Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.