Η Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. διοργανώνει σειρά ενημερωτικών ομιλιών με τίτλο: «Ζητήματα Ιατρικής». Η ομιλίες απευθύνονται στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύ κοινό. Την επιμέλεια της σειράς έχει αναλάβει ο >>>
Καθηγητής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αλέξανδρος Γαρύφαλλος. Πρόκειται για 5 ομιλίες που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ.
Η δεύτερη ομιλία, με τίτλο «Οι επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Υγεία» θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του ΚΕ.Δ.Ε.Α. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν έρευνες που αφορούν στις επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Υγεία του πληθυσμού στην Ελλάδα.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
«Οι επιπτώσεις της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης στην υγεία του πληθυσμού» 
Στ. Γιαννακόπουλος, Δρ Επιστημονικός συνεργάτης Α.Π.Θ.
«Η Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στις υπηρεσίες υγείας: διεθνή εμπειρικά δεδομένα και ελληνική πραγματικότητα» Η. Κονδύλης, Δρ Επιστημονικός συνεργάτης Α.Π.Θ.
«Η στρατηγική αποδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας» Θ. Ζδούκος, Επιστημονικός συνεργάτης Α.Π.Θ.
«Σύγχρονα διλλήματα στην πολιτική υγείας: υπάρχει εναλλακτική πολιτική;» Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Α.Π.Θ., Αλέξης Μπένος. 
Συντονιστής: Αλέξης Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας