Στενεύουν τα όρια και πιέζουν οι προθεσμίες για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά. Το αργότερο ως το τέλος του χρόνου πρέπει και να δημοπρατηθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 518 εκατομμυρίων ευρώ και να ολοκληρωθεί η διαδικασία! >>>

 

Σύμφωνα με το διευθυντή έργων μετρό Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιώργο Κωνσταντινίδη, που μίλησε στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, οι προθεσμίες πιέζουν.

Το έργο, που υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί ημερησίως 90.000 επιβάτες, θα εκτείνεται σε μήκος 4,8 χλμ. από το σταθμό «Πατρικίου», ο οποίος κατασκευάζεται στο πλαίσιο της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης και θα φτάνει μέχρι τη Μίκρα. Οι σταθμοί που περιλαμβάνει η επέκταση είναι: 1) «Νομαρχία», στη συμβολή της οδού Μητροπολίτου Κυδωνιών με τη Β. Ολγας, 2) «Καλαμαριά», στη συμβολή των οδών Πόντου και Αιγαίου, 3) «Αρετσού», στη συμβολή των οδών Πόντου και Αγίου Νικολάου, 4) «Νέα Κρήνη», στην προέκταση της οδού Πόντου και 5)σταθμός «Μίκρα», ο οποίος θα είναι και ο τερματικός.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να προχωρήσει η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης μεταξύ της «Αττικό Μετρό ΑΕ» και της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τη βασική γραμμή του μετρό, σχετικά με τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Με τη συμπληρωματική σύμβαση θα αντληθούν κονδύλια τα οποία είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές.