”Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα” Κατά τη διάρκεια αυτής της Συνόδου Κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης συμφώνησαν να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ύψους 100 δισ. €, που θα χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Επιτεύχθηκε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προσαρμοστεί το ελληνικό χρέος σε μια βιώσιμη πορεία, η οποία προβλέπει τη μείωση κατά 50% του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές, ήτοι τη διαγραφή χρέους 100 δις €. Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης είναι πρόθυμα να συμβάλουν σε όλα τα μέτρα που αφορούν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με ποσό της τάξεως των 30 δις. €. Αυτή η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μαζί με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την μείωση του χρέους στα επίπεδα του 120% έως το 2020. 
Τονίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα για την τήρηση των δεσμεύσεών της έναντι της Ευρωζώνης και της διεθνούς κοινότητας. 
Είχαμε ήδη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, ενώ βρισκόμαστε σε επαφή με μέλη της Ευρωζώνης και θα συνεχίσουμε τις επαφές στο περιθώριο της συνάντησης της G20 στις Κάννες.