Ερωτηθείς εάν με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας παραμένει η ανάγκη υπογραφής της δανειακής σύμβασης από τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων, τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Σαμαρά, ο εκπρόσωπος Μπαγί αρνήθηκε να διαψεύσει, αλλά και να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε αλλαγή στη διαδικασία επικύρωσης της δεύτερης δανειακής σύμβασης και χωρίς να δώσει κάποια μονολεκτική απάντηση «ναι» ή «όχι» στους δημοσιογράφους τους ενημέρωσε ότι θα απευθυνθεί στα διοικητικά όργανα της Ένωσης για περαιτέρω διευκρινίσεις. 
Εκτίμησε, ωστόσο, ότι αφού ο νέος Πρωθυπουργός χαίρει της αποδοχής και των δυο μεγάλων κομμάτων, ίσως αρκεί η υπογραφή του για τη συνέχιση της διαδικασίας του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.
Όσον αφορά στην έκτη δόση του πρώτου πακέτου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ανέφερε ότι μόλις συγκροτηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, το θέμα της αποδέσμευσης της δόσης θα πάει στο Eurogroup και θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων, μια διαδικασία που δεν θα είναι «χρονοβόρα» όπως είπε. 
«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο. Ο κ. Μπαγί αντικαθιστούσε τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Επιτροπής για θέματα οικονομίας, Αμαντέο Αλταφάζ.