«Η Θεσσαλονίκη έφτιαξε τον καλύτερο φάκελο, με ένα πρόγραμμα γεμάτο με δημιουργικές ιδέες». Με τα λόγια αυτά, ο Peter Matjašič, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, επέδωσε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, στη Θεσσαλονίκη. >>>

Η απονομή έγινε στην Μπράγκα. Είναι η πόλη που αναδείχτηκε Πρωτεύουσα Νεολαίας της Ευρώπης για το 2012. Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, παρουσίασε τον πιο πλήρη φάκελο και επικράτησε του Ιβάνοφο και του Ηρακλείου Κρήτης.

Την Τρίτη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, η αντιδημαρχία οργανώνει πάρτι, για τους εθελοντές, που ήταν και αυτοί οι οποίοι, με την προσπάθειά τους, έφεραν τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή, δραστηριοποιήθηκαν έντονα και έβαλαν σκοπό να αναδείξουν την Θεσσαλονίκη, ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014, κάτι που κατάφεραν. Τώρα, έχουν βάλει ένα νέο στοίχημα: Να κάνουν αξέχαστη, σε όλη την ευρωπαϊκή νεολαία, τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης. Για την προσπάθειά τους, η αντιδήμαρχος τους έχει υποσχεθεί μια… τεράστια τούρτα.

Διαβάστε για την απονομή στο επίσημο site του Οργανισμού(Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας) με κλικ εδώ.