Στα 366 εκατομμύρια υπολογίζονται οι συνάνθρωποί μας που ζουν με το διαβήτη, σε όλον τον κόσμο! Υπολογίζεται πως ένας άνθρωπος πεθαίνει από τη νόσο αυτή κάθε επτά δευτερόλεπτα!  Παγκοσμίως, οι θάνατοι από διαβήτη ανέρχονται πλέον σε >>>

4,6 εκατομμύρια ετησίως. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Διαβήτη.

Τα πιο πρόσφατα αυτά στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στη Λισσαβόνα, υπογραμμίζουν την ανάγκη για την ανάληψη άμεσα δράσης από τις κυβερνήσεις σε σύνοδο του ΟΗΕ που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κορυφαίους γιατρούς στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, η ευρεία πλειοψηφία αυτών που υποφέρουν έχουν διαβήτη τύπου 2 -το είδος που συνδέεται με την κακή διατροφή, την παχυσαρκία και την έλλειψη άσκησης- και το πρόβλημα εξαπλώνεται καθώς οι άνθρωποι στον αναπτυσσόμενο κόσμο υιοθετούν έναν πιο δυτικό τρόπο ζωής. 

Τα τελευταία στοιχεία «αποδεικνύουν πράγματι ότι ο διαβήτης είναι μια μαζική πρόκληση που ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να αγνοεί. Το 2011 ένας άνθρωπος πεθαίνει από διαβήτη κάθε επτά δευτερόλεπτα», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (IDF) Ζαν Κλοντ Μπάνια.

Όσο για τις ετήσιες δαπάνες των συστημάτων υγείας μόνο για το διαβήτη τοποθετούνται πλέον σε 465 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους ειδικούς.