Σήμερα στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής Χαριλάου, (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) ανοικτή συζήτηση με θέμα : « Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών & των εφήβων: Διάλογοι με παιδιά & εφήβους». >>>
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τα Κέντρα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τις Εξαρτήσεις και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, «Σείριος». 
Την συζήτηση θα συντονίσουν η ψυχολόγος, Κυριακή Τσολαΐδου και ο κοινωνικός λειτουργός, Γιάννης Παπασταϊκούδης. 
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν διάλογοι με παιδιά και εφήβους, με στόχο να εκφραστεί η δική τους άποψη, για το τι είναι η οικονομική κρίση και πώς πιστεύουν ότι αυτή αντανακλάται στη σχέση τους με το οικογενειακό περιβάλλον και τους φίλους τους. Ακόμη, οι πρωταγωνιστές αυτής της ανοικτής συζήτησης, θα έχουν την ευκαιρία να αναφερθούν στις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον και να περιγράψουν με ποιους τρόπους πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης.