Να υπογραμμίσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ δεν μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή, αν γίνει κάτι τέτοιο, κινδυνεύει >>>

η ουσία της πληροφόρησης την οποία υπηρετούν, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στη Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, αλλά και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι οποίοι, πραγματοποίησαν, απόψε, συνέλευση εργαζομένων, στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέλευσή τους, οι δημοσιογράφοι τόνισαν πως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κάθε μορφής κινητοποίηση, για να αποτρέψουν την –καταστροφική για τους ίδιους και τον κλάδο τους- ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Αποφάσισαν να προτείνουν στο δευτεροβάθμιο σωματείο τους, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, να προχωρήσει σε όποιες κινητοποιήσεις θεωρήσει ότι θα βοηθήσουν την πραγμάτωση των στόχων τους.

Οι δημοσιογράφοι των δημόσιων ΜΜΕ πραγματοποίησαν, σήμερα, δύο τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 15.00-19.00 και από τις 20.00-00.00. Θα επαναλάβουν αύριο τις τετράωρες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες, ενώ για την Παρασκευή η ΠΟΕΣΥ έχει προαναγγείλει στάση εργασίας από τις 11.00-17.00.

Επαφές με πολιτικούς αρχηγούς

Την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, εξέφρασαν σήμερα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Τσίπρας, σε χωριστές συναντήσεις που είχαν με την συντονιστική Επιτροπή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε υποκριτικό το σύνθημα περί εξυγίανσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και όλου του συστήματος της δημόσιας ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι πίσω από αυτό «βρίσκεται μια προσπάθεια και υποβάθμισης της ενημέρωσης και ενίσχυσης της ιδιωτικής τηλεόρασης».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε την απόλυτη ανάγκη να υποστηριχθεί το δημοκρατικό δικαίωμα στην ενημέρωση, ενώ εξέφρασε φόβους ότι μπαίνουμε σε μια εποχή σκληρού μνημονιακού ολοκληρωτισμού, όπου η ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση ενοχλεί.