Συνεχίζεται ο τριήμερος κύκλος σεμιναρίων, με τίτλο «MEDIORAMA» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέρες Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Μ.Κ.Ο.-Ηνωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων (United Societies of Balkan). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και κατάρτισης των νέων, και όχι μόνο, για τα νέα μέσα ενημέρωσης. Το πρόγραμμα καλύπτει θεματικές ενότητες όπως η κατασκευή video, o σχεδιασμός και η παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, ο χειρισμός ηλεκτρονικών και σχεδιαστικών προγραμμάτων, η δημιουργική γραφή, η συγγραφή άρθρων, διαφήμιση και δημόσιες σχέσεις. 
Αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:30, θα γνωρίσουμε τα μυστικά της παραγωγής video. Τεχνικές μοντάζ και άλλα μυστικά της κατασκευής του θα φανερωθούν στους ενδιαφερόμενους και θα τους βοηθήσει να τελειοποιήσουν την προσωπική τους τεχνική και να δημιουργήσουν αριστουργήματα. 
Θυμίζουμε, πως ήδη πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στο ηλεκτρονικό ραδιόφωνο και στο πως γεννιέται μια ραδιοφωνική εκπομπή ενώ την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, την ίδια ώρα, θα γίνει το αφιέρωμα στη δημιουργική γραφή. Ο Ανδρέας Καρακίτσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο
Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ., θα μυήσει τους παρισταμένους στα μυστικά της δημιουργικής γραφής, της συγγραφής άρθρων κ.ά. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου. 
Η είσοδος θα είναι είναι ελεύθερη ελεύθερη.