Παράπονα εκφράζουν από το δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, για τον αριθμό των προσλήψεων που ενέκρινε η τριμελής εξ΄ υπουργών επιτροπή. Όπως υπογραμμίζουν, από τις προσλήψεις 530 συμβασιούχων μίσθωσης έργου στην τοπική αυτοδιοίκηση, μόλις οι 14 θα προσληφθούν στο συγκεκριμένο δήμο! >>>

 

“Ενώ το Α.Σ.Ε.Π. αξιολόγησε ως «αποδεκτές» τις 65 από τις 134 συνολικά αιτούμενες θέσεις, για το Δήμο και τα Νομικά μας Πρόσωπα, φέρεται να έχουν εγκριθεί συνολικά 14 θέσεις, δηλαδή μας γίνεται περικοπή της τάξης του 50% σε σύγκριση με τις 28 εγκεκριμένες του 2010 (οι οποίες και εκείνες παραδόξως είχαν υποστεί γενναιότατη (65%) περικοπή σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2009), μολονότι είμαστε και «Καλλικρατικός» δήμος, αποτελούμενος από τη συνένωση των δύο πρώην δήμων Αμπελοκήπων και Μενεμένης -και σημειωτέον ότι οκτώ από τις αιτούμενες θέσεις αφορούν σε "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία" 2007-2013”, αναφέρεται σε επιστολή την οποία έστειλε ο δήμαρχος, Λ. Κυρίζογλου, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση.

Μάλιστα, στην επιστολή επισημαίνονται οι προσλήψεις που γίνονται στους άλλους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών 70 θέσεις (από 64 που είχαν εγκριθεί το 2010 – αύξηση κατά 10%)
  • Στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη 16 (55 συνολικά το 2010 – μείωση 70%)
  • Στο Δήμο Παύλου Μελά 23 θέσεις (17 το 2010 – αύξηση 40%)
  • Στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου 30 θέσεις (17 το 2010 – αύξηση 80%) κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010 και κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) κατ’ έτος για τα έτη έως και το 2015. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για τις εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους, έργων, εφόσον η μισθοδοσία του ως άνω προσωπικού δεν επιβαρύνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

“Εάν τα ανωτέρω δημοσιεύματα αληθεύουν, επειδή δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η περικοπή και η τελική έγκριση των συγκεκριμένων θέσεων, θεωρούμε ως άδικη και μη αντικειμενική μια τέτοια πιθανή αντιμετώπισή μας, περικόπτοντας μεγάλο αριθμό θέσεων έτσι ώστε να εγκρίνονται οι μισές θέσεις για συμβάσεις μίσθωσης έργου σε σύγκριση με τις εγκρίσεις του προηγούμενου έτους 2010, ενώ σε άλλους δήμους όχι μόνο να γίνεται περικοπή αλλά να έχουν και αύξηση των θέσεων. Έχουμε δηλαδή αντιμετώπιση με δύο μέτρα και δύο σταθμά”, υπογραμμίζεται στην επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Από το δήμο επισημαίνουν ότι οι υπηρεσίες θα βρεθούν σε δυσμενή θέση, καθώς δε θα μπορούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις ανάγκες των δημοτών, καθώς το προσωπικό μειώνεται από τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις, τις επικείμενες εφεδρείες και τις προσυνταξιοδοτικές διαθεσιμότητες, την ώρα που έχουν ανασταλεί προσλήψεις και διορισμοί.