Συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου για το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων «Εκτέλεση – μια προσέγγιση της ανθρώπινης επιθετικότητας» που δημιουργείται στο Τελλόγλειο με αφορμή την έκθεση Goya.


Το ζωγραφικό έργο του Goya, «3η Μαΐου 1808: Η εκτέλεση των Υπερασπιστών της Μαδρίτης», αποτελεί το κεντρικό θεματικό ερέθισμα του εργαστηρίου. Η ανάδειξη της λειτουργίας της επιθετικότητας από τον άνθρωπο προς τον άνθρωπο, με στόχο να επισημανθεί η αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκεται θεματικά στο επίκεντρο του θεατρικού εργαστηρίου.
Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με εκφραστικές δυνατότητες του σώματος, του λόγου αλλά και της γραφής, αξιοποιώντας τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης ξεκινώντας από αισθητικά, εικαστικά ερεθίσματα. Η χρήση των τεχνικών αυτών επιτρέπει την συμμετοχή και τη δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων ανεξαρτήτως του βαθμού εξοικείωσής τους με την τέχνη του θεάτρου.
Το θεατρικό εργαστήρι υλοποιούν η φιλόλογος – θεατρολόγος Αμαλία Κοντογιάννη και η θεατρολόγος – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Στέλλα Παπαδημητρίου προσεγγίζοντας το θέμα με άξονα τον προαναφερθέν έργο, αλλά και άλλους πίνακες του πρωτοπόρου Ισπανού ζωγράφου. Υπενθυμίζεται πως ο Goya απεικονίζει στους πίνακές του σκηνές βίας από τον άνθρωπο προς τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν και θεατρικά κείμενα.
Διάρκεια εργαστηρίου: μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2012
Ημέρες και ώρες συναντήσεων: Δευτέρα (18.00-20.00) και Σάββατο (15.00-18.00) 
Κόστος συμμετοχής: 35 € μηνιαίως
Πληροφορίες: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων,
(Τηλ. 2310 991615, ώρες 8.30-15.30).