Έργα, που θα «θωρακίσουν» τη Θεσσαλονίκη απέναντι στις πλημμύρες, «τρέχει» η Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Τα έργα ανακοίνωσε, σε σύσκεψη στην ΕΥΔΕ Ύδρευσης Αποχέτευσης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. >>>

 

Αμεση δημοπράτηση αναμένεται για:

1) «Κατασκευή 2ου Κλάδου Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ. Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013». Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο. Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 24 μήνες και 15 μήνες δοκιμαστική λειτουργία.

2) «Κατασκευή Επέκτασης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης» με προϋπολογισμό 36,5 εκατ. ευρώ. Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013». Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο. Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 24 μήνες και 15 μήνες δοκιμαστική λειτουργία.

3) «Αποχέτευση Ομβρίων Υδάτων Δήμου Καλαμαριάς» με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Ολοκληρώθηκε η μελέτη και το έργο θα προκηρυχθεί το Δεκέμβριο. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του πρώτου τμήματος του έργου ανέρχεται σε 8,5 εκατ. ευρώ.

4) «Διευθέτηση ρεμάτων περιοχής επέκτασης δ.δ. Θέρμης» με προϋπολογισμό 11,2 εκατ. ευρώ. Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Η προκήρυξη για δημοπράτηση προβλέπεται να γίνει το Δεκέμβριο. Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 18 μήνες.

5) «Διευθέτηση ρέματος Σταγειρίτη από σημείο κατάντη της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη μέχρι την περιφερειακή τάφρο», αρχικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ. Σε συνέχεια αρχικού αιτήματος για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 απαιτήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή η εκπόνηση γεωτρήσεων και η σύνταξη γεωτεχνικής μελέτης και στατικής μελέτης που απαιτείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το βυζαντινό γεφύρι που βρίσκεται στη συμβολή του Σταγειρίτη με την περιφερειακή.

6) «Μελέτη Διευθέτησης Περιφερειακής Τάφρου Θεσσαλονίκης και Ανάπλασης Περιβάλλοντος Χώρου», αρχικού προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ. Σε συνέχεια αρχικού αιτήματος για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 απαιτήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή η εκπόνηση γεωτρήσεων και η σύνταξη γεωτεχνικής μελέτης και στατικής μελέτης.

7) «Διευθέτηση τμήματος του ρέματος από Οικισμό Θέρμης ως Γήπεδο Τριαδίου, μεταξύ των Διατομών Δ 142 και Δ166 στο δ.δ. Θέρμης», προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 20.9.2011 αλλά ο διαγωνισμός απέβη άγονος και επαναδημοπρατήθηκε στις 6.10.2011.

Επίσης συνεργεία καθαρίζουν ρέματα, στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων, σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη. Για τα έργα αυτά θα δοθούν 415.236,61 (για την ανατολική Θεσσαλονίκη) και 333.511,19 ευρώ(για τον καθαρισμό ρεμάτων στα δυτικά).