«Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά», επισήμανε ο κ. Μόσιαλος. Πώς ερμηνεύεται η αναφορά «θετικές προσεγγίσεις», δεν έχει αποσαφηνιστεί προς το παρόν.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Mega ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης κλήθηκε στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει τα δύο μεγάλα κόμματα για τις τελευταίες εξελίξεις. Το όνομα του κ. Ρουμελιώτη έχει ακουστεί από το απόγευμα της Δευτέρας ως ένα από τα ονόματα που συζητούνται για τη θέση του πρωθυπουργού.
Τόσο από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, όσο και από συνεργάτες του κ. Σαμαρά τηρείται πάντως σιγή ασυρμάτου. Η προσπάθεια που καταβάλλεται και από τις δύο πλευρές είναι να σφραγιστεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να μην υπάρξουν διαρροές.
Πληροφορίες ότι οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν καταλήξει στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού δεν επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση, ούτε και από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή με γνώση της πορείας των συνομιλιών είπε στο protothema.gr ότι εξελίξεις και ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τρίτη. Στο ερώτημά μας αν έχει βρεθεί προσωπικότητα κοινής αποδοχής που θα οριστεί διάδοχος του κ. Παπανδρέου, η απάντηση του παράγοντα ήταν σιβυλλική: «Είναι πιθανό και να έχει βρεθεί».